Siniša Kovačić povukao se s mjesta predsjednika Hrvatskih novinara i publicista zbog prihvaćanja kandidature za v.d. ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Hrvatski novinari i publicisti potpuno podupiru kandidaturu g. Kovačića, jer se radi o stručnoj, sposobnoj i moralnoj osobi, koja ima sve potrebne kvalifikacije.

Njegovo dvadesetogodišnje uspješno bavljenje novinarstvom, stručno znanje o suvremenim medijima koje prenosi svojim studentima, te njegov interes za kulturu, preporučuju g. Kovačića za dužnost v.d. ravnatelja HRT-a.

Jednako važnim smatramo Kovačićev iskreni entuzijazam oko popravljanja opće medijske slike u domovini, koji je pokazao djelujući kao predsjednik HNiP-a. Insistirajući uvijek i prije svega na stručnim i etičkim pravilima novinarstva, te njegujući uravnotežen pristup društvenim dvojbama i sukobima, Kovačić je pokazao iskrenu odanost dijalogu sa svima, dakako uvijek na ravnopravnim osnovama.

Posljednjih godina na HRT-u pokazao se vrlo ozbiljan nedostatak želje za uvažavanjem i poštenim predstavljanjem stavova i interesa građana koji ne dijele jedan određeni svjetonazor. Uvjereni smo kako bi g. Kovačić otvorio raspravu među djelatnicima HRT-a te na konstruktivan način svjetonazorski uravnotežio i obogatio ponudu sadržaja ovog javnog servisa.