Na tematskoj sjednici Odbora za medije Hrvatskog sabora održanoj 25. 11. 2016. hrvatska javnost još je jednom bila izložena verbalnom primitivizmu i militantnom, radikalno ljevičarskom aktivizmu koje su pokazali paranovinar-politikant srednje stručne spreme Saša Leković, te njegova klika iz HNDa predvođena Vladimirom Lulićem (nakon sjednice se pred više svjedoka izderao „mrš“ na predsjednicu HNiPa Katju Kušec), Majom Sever (na sjednici je sasvim neprimjereno pokušavala započinjati mitingaški pljesak kao podršku Lekovićevim lažima) i Dragom Pilselom (koji je nakon poznatog incidenta sa bacanjem molotovljevog koktela na Singogu pripisanog mladenačkim zabludma, evo sada i u svojim zrelijim godinama prije nekoliko dana izjavio kako će pucati po Hrvatima ako..). Upravo zahvaljujući Lekoviću i ovom njegovom paravojnom odredu, sjednica koja je na zahtjev nekoliko klubova zastupnika sazvana zbog povećanja nasilja u medijima, zorno je pokazala odakle nasilje dolazi i tko ga provodi.

Različito od neartikuliranog Lekovića koji, zahvaljujući neozbiljnosti velikih medija, stalno dobiva prevelik prostor za svoje eskapade i pokušaje monoploiziranja istine, svi ostali sudionici sjednice imali su vrlo konstruktivan i dijaloški korektan pristup medijskim problemima.

Predsjednica HNiPa Katja Kušec u svome je izlaganju dala autoritativnu ocjenu stanja u medijima i javnosti, izrazila zabrinutost zbog teškog urušavanja kriterija te srozavanja profesije na najniže grane u povijesti, što je najvidljivije po potpunom odsustvu objektivnosti i pluralizma u medijima. Ukazala je i na manjkavosti u obrazovanju novinara, a kada novinari nemaju jaku stručnu podlogu, tada je njima lako manipulirati. Potpredsjednik HNiPa Marko Ljubić istaknuo je da je eskalacija nasilja, prijetnji, uvreda i incidenata uvijek izraz postojećih velikih neravnoteža u društvu, ali da su konfliktni normalni i poželjni unutar jasnog državno pravnog okvira koji omogućuje stvarni pluralizam. Kao primjer preuzimanja ili ignoriranja državnih nadležnosti naveo je slučaj navodnog atentata na Lekovića, koji je mimo ikakve logične policijske ili državne procedure dobio status incidenta, i po sistemu kadija te tuži kadija te sudi postao međunarodni problem kojim se nanosi šteta Hrvatskoj. Napominjemo da do današnjeg dana nismo vidjeli nikakvo službeno izvješće o navodnom atentatu, a da kao jedini svjedok ostaje nepoznati automehaničar iz Rume.

Navodni atentat izazvao je incident i samoj sjednici, kada je na kraju Lulić agresivno prozvao saborskog zastupnika Gorana Dodiga zbog tobožnjeg jer se o slučaju navodnog atentata nije izrazio na način kako propisuju agrsivne „žrtve“ iz HNDa. Profesor Dodig dao je zatim najbolji komentar cijele ove sjednice ukazujući da je verbalno i psihičko nasilje uzrok fizičkome, a što se je najbolje moglo iščitati iz ponašanja agresivnih „žrtvi“ iz HNDa.

Treba reći da se i usprkos pokušajima HNDove klike oko preuzimanja tona sjednice, zahvaljujući odlučnom i profesionalnom vođenju sjednice ona nije pretvorila u mitingaški kaos, te da su se, suprotno nekim objavljenim izvješćima, članovi Odbora suglasili s predloženim zaključcima, a koji su u duhu razvijanja kulture dijaloga i međusobnog uvažavanja svih sudionika u medijskom prostoru.